Page 1 of 1

Pocket Nice Engine 5 problem

Posted: Mon Apr 02, 2007 10:14 am
by sergejusz
Hi,
I have problem using Pocket Nice Engine v.5. Printer is Intermec EasyCoder PF4i and device is Symbol Mc9090 handheld scanner. I always get error 1002 (no connection made target machine actively refused it ).
I tried NiceLabel samples and my own application. Printer is ok, it is reachable (ping) and desktop applications that use Nice Label v.5 are working well. Previous version of Pocket Nice Engine that used PocketPrintWrapper.dll worker fine.
So question is: What is wrong? Maybe somebody tried v5 and faced the same problems?

Kind regards
Serge

Posted: Mon Apr 02, 2007 10:42 am
by primoz
Hi,

This problem occurs when Pocket NiceLabel cannot send data via TCP/IP,..

Can you access your printer from the device.

If you can then maybe something is wrong in your code can you send me part of your code where TCP/IP address is set.

Posted: Mon Apr 02, 2007 11:15 am
by sergejusz
Hi,
Thank you for response.
Printer is reacheable from scanner (Ping succeeds). What's about code. I used Simple Sample project from NiceLabel v5 Integration Pack - just changed printer IP address.

pneOutput = PocketNiceEngine.EngineClassFactory.CreateOutput
pneOutput.Kind = PocketNiceEngine.OutputKindType.TcpIP
pneOutput.SetTcpIp("192.168.200.44", 9100)
'Set label's output
pneLabel.Output = pneOutput

Also I tried EuroPlus PocketNiceLabel.exe with configurable printer settings. The same result as well.

Kind regards
Serge

Posted: Mon Apr 02, 2007 12:57 pm
by primoz
Hi,

The code looks ok to me.

Is result the same if you print from device which is in the cradle and out of the cradle.

Regards,
primoz

Posted: Mon Apr 02, 2007 1:17 pm
by sergejusz
Hi again,
the result is the same - bad - no connection.

Serge

Posted: Mon Apr 02, 2007 1:41 pm
by primoz
Hi,

This is strange. Look like some kind network problem to me or maybe wrong port number (??).

What about if you uninstall v5 and install V4 again does it work with the same settings (IP ,port).

Regards,
primoz

Posted: Mon Apr 02, 2007 2:08 pm
by sergejusz
Hi,
It's very good advice :)
I hoped somebody who is using v5 also faced similar problems.
Of course, I'll do that. I hope everything will be ok with v.4.
Thank you.

Serge

Posted: Mon Apr 02, 2007 3:11 pm
by sergejusz
Hi again primoz,
I am back with results I've expected. I downloaded Pocket Nice Label for 4.1 (Build 949). I used pnice.exe application to print test label. It works fine. So, I suspect, something is not good with v5.

Posted: Tue Apr 03, 2007 9:22 am
by primoz
Hi ,

Can you send me your sample label I will try to debug the Pocket NiceLabel application to see if anything is wrong with it.

Regards,
primoz

important detail missed

Posted: Wed Apr 04, 2007 10:01 am
by sergejusz
Hi,
Sorry, I've forgotten important detail.
Handheld device is working under Microsoft Windows Mobile v.5.0 OS 5.1.70 (Build 14402.1.10)