run command every 5 minutes

Issues related to label design (working with databases, data processing, RFID encoding etc.) and printing (from NiceLabel Express, NiceLabel Pro, NiceForm and NicePrint)

Moderators: Georges, milos, NiceLabel Support Team

Post Reply
pherms
Enthusiast
Posts: 8
Joined: Thu Oct 10, 2019 4:23 pm

run command every 5 minutes

Post by pherms » Thu Oct 10, 2019 4:47 pm

Hi,

I am setting up a form in Nicelabel Pro 2017 (version 17.3 build 2349).
In this form I have some text boxes to gather user input and I also have some textfields which are bound to variables.
Because this form will stay open as long as the user is logged in on the computer I would like to display some additional information on this form.
For example I would like to query the printer for ink levels. Now I know how to do this and I also am able to display the printer's response on the form.

The problem, is I want to query the printer on regular intervals (for example every 5 minutes) and update the text field with the result.
Does anybody know how I can do this?

Perhaps there is another way to do what I would like to do. If so, I am happy to know how :D

Thank you in advance.

Kind regards,
pherms

User avatar
Kyleodonnell
NiceLabel Support
NiceLabel Support
Posts: 472
Joined: Mon Aug 28, 2017 3:07 pm

Re: run command every 5 minutes

Post by Kyleodonnell » Thu Oct 10, 2019 6:31 pm

Pherms,

You can use the timer action on the properties of the form
events.png
events.png (37.28 KiB) Viewed 171 times


300000 would be 5 minutes and you can set actions to do whatever you wish

pherms
Enthusiast
Posts: 8
Joined: Thu Oct 10, 2019 4:23 pm

Re: run command every 5 minutes

Post by pherms » Thu Oct 10, 2019 9:33 pm

Hi,

Hmm. I must have done something wrong there, because I have played around with this setting. Perhaps I have to look at my actions, because from what I have noticed I could not see the actions being repeated.

Thank you. I will post my results in this topic.

Kind regards,

P. Herms

pherms
Enthusiast
Posts: 8
Joined: Thu Oct 10, 2019 4:23 pm

Re: run command every 5 minutes

Post by pherms » Fri Oct 11, 2019 9:53 am

Turns out I had an error in my script ](*,)
This error made me think the repeat interval didn't work.

All is fine now.

Thanks for the help.

Post Reply